Sociedad | Actualidad

Ferrocarrils de la Generalitat posa en marxa una aplicació mòbil per denunciar l'incivisme

Com va avançar la Cadena SER, la companyia busca la complicitat dels usuaris per denunciar aquells qui posen els peus als seients, viatgen sense bitllet o escolten música sense auriculars

(ACN)

Cada any l'incivisme li costa 2 milions d'euros a Ferrocarrils de la Generalitat. Una despesa que l'empresa vol reduir amb l'ajuda dels usuaris: si veuen algú molestant, assegut a les plataformes, estirat o amb els peus als seients, poden enviar un avís amb la nova aplicació de telèfon mòbil. L'alerta arribarà al maquinista, que avisarà el passatger per megafonia, i si contiua comportant-se igual acabarà sent multat amb 100 euros (200 si és reincident).

Amb aquesta aplicació, el Conseller de Territori i Mobilitat, Lluís Recoder vol plantejar la "guerra cívica als incívics" amb la complicitat dels passatgers. "Aquests ciutadans no són denunciants, sinó informadors que posen en coneixement de la administració un fet per a què Ferrocarrils de la Generalitat posi en marxa els protocols d'actuació per cessar l'activitat amb l'avís del maquinista o sancionar, si convé", ha dit Recoder.

Más información

Fumar, pidolar, tocar instruments o no cedir els seients a persones amb problemes de mobilitat també seran actituds a denunciar i multar. L'aplicació funciona només per Ferrocarrils però la Generalitat no descarta poder extendre-la a la resta d'empreses de transport públic.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00