Economía y negocios | Actualidad

Comissions Obreres denuncia una derogació encoberta de la Llei de Dependència

Segons el sindicat, les noves mesures retallen prestacions i ajudes bàsiques per aquells que, tot i tenir-ne dret, no les rebran fins l'any 2015

Los expertos denuncian una "derogación encubierta" de la dependencia que tendrá un 13% menos de financiación.(Getty Images)

Els sindicats han estat molt crítics davant els canvis aplicats en la Llei de dependència, que redueixen un mínim d'un 15% els ajuts a aquelles persones que són cuidades a casa per part d'un familiar. En el cas dels depenents moderats, tot i que tinguin el grau reconegut, no entraran dins el sistema de cobertures fins l'any 2015. A més, en alguns casos, l'Administració ha trigat fins a dos anys a començar a pagar les prestacions a les quals tenien dret. Aurora Huerga, responsable de Política Social de CCOO de Catalunya critica els efectes que tindrà la nova llei de dependència. Segons Huerga, "persones que està reconegut que necessiten algú que els cuidi, doncs això no està garantit per part de les Administracions".

Más información

Des del sindicat asseguren que aquesta és una llei viable que ha funcionat fins ara i critiquen el fet que hagin de ser aquells sectors més castigats per la crisi qui continui reben les retallades. Comissions Obreres també es queixa que, des de la Generalitat no es faciliten dades de a quanta gent afectarà aquestes mesures ja que és només el Govern central qui les facilita.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00