Sociedad | Actualidad

La Generalitat i el Ministeri de Foment apropen posicions en la gestió de Rodalies

El Govern central ha dividit la companyia en quatre empreses especialitzades, i ha anunciat que liberalitzarà el transport de viatgers d'aquí a un any, fet que pot donar opcions a Catalunya a triar operador per Rodalies

(ACN)

La Generalitat ha mostrat una satisfacció continguda en conèixer la decisió de liberlitzar el sistema ferroviari. El Departament de Territori manifesta que vol esperar a analitrzar la lletra petita de l'ambigüa liberalització que ha anunciat la ministra de Foment, Ana Pastor, i de la qual volen saber si contempla noves inversions. La ministra no ha aclarit com afectarà la liberalització al servei que opera Renfe a les Rodalies de Barcelona, que estan transferides a la Generalitat de Catalunya. En resposta a les preguntes dels periodistes, Pastor ha indicat que "la llei ferroviària en vigor preveu que la liberalització també entraria en vigor a la comunitat que tingués transferides les competències" i que "per tant, el text complet de la llei ferroviària opera i es reprodueix" en el cas de Catalunya.

Más información

Fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat han reconegut que caldrà veure "la lletra petita" de la llei per saber com afectarà la reforma a les Rodalies de Barcelona i a la possibilitat de canviar d'operador, una opció que s'ha reclamat repetidament des del Govern català.

Mentrestant, els sindicats alerten que privatitzar el servei només servirà per "perjudicar els usuaris". Com a mostra de rebuig, els treballadors de Renfe reiteren l'anunci de vaga a Rodalies, Mitja i llarga Distància el proper 3 d'agost.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00