Sociedad | Actualidad

Barcelona estalviarà el 30% del consum de la llum

L'Ajuntament deplegarà nous sistemes de llums led i implantarà fanals que graduaran la il·luminació en funció del pas de vianants. A banda de l'estalvi en el consum, de moment el Govern municipal no sap quants diners s'estalviarà ni què costarà la inversió global

Serà al setembre quan el govern presenti el Pla Director d'il·luminació, però mentrestant l'ajuntament desplega tres proves pilot amb què vol perfilar els canvis. Prioritzar la il·luminació de les voreres més que no pas les calçades, ajustar la intensitat de la llum en funció del pas de vianants i millorar la il·luminació dels monuments són els tres criteris amb què l'ajuntament vol reformar la visió nocturna de Barcelona. Antoni Vives, Regidor d'Hàbitat Urbà, insisteix en matisar que "Barcelona de cop i volta no es convertirà en un anunci publicitari, però volem aprofitar les noves tecnologies per il·luminar allò que és fosc o ple d'ombres. Volem donar vitalitat allà on aquests moments hi ha una llum esmorteïda".

De moment Vives només apunta que els canvis permetran rebaixar el consum de llum però sense matisar quina serà la inversió que caldrà fer ni quin serà l'estalvi econòmic. Al setembre començarà la transformació barri per barri, prioritzant la re utilització dels fanals antics.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00