Sociedad | Actualidad

Barcelona dissenyarà la il·luminació de la ciutat seguint l'exemple de Hong Kong

L'alcalde Xavier Trias ha tancat un acord per intercanviar projectes urbanístics amb la ciutat asiàtica. A canvi del disseny de la il·luminació, Hong Kong es fixarà en la reforma del litoral català per transformar la seva costa.

(ACN)

Trias torna avui a Barcelona després de cedir a Hong Kong el format de la reforma del litoral de Barcelona, que la ciutat asiàtica vol seguir com a referent per transformar més de 60 quilòmetres de la seva costa. De fet, no descarta comptar amb la participació d'enginyers i arquitectes responsables de la transformació del litoral barceloní. A canvi, el govern municipal prendrà exemple de la il·luminació de Hong Kong i el disseny dels edificis per acabar de definir l'sky line de la ciutat.

Tot i l'acord bidireccional, Xavier Trias es nega a parlar de ciutats que es vulguin copiar entre si i matisa: "una cosa és col·laborar i l'altra és mimetitzar, que no és pas la voluntat. La nostra voluntat és la col·laboració, i una cosa molt important com és la capacitat de què professionals catalans col·laborin amb porofessionals de Hong Kong".

Más información

Trias ha tancat el viatge a la Xina parlant "d'eufòria" després d'aconseguir compromisos com el de la multinacional xinesa Huawei per instal·lar-se a Viladecavalls, el de Hutchinson per fer noves inversions a Catalunya, o el de la organització d'una fira Meeting Point a Shangai. Acords que traslladarà al president de la Generalitat, Artur Mas, mentre analitza quina és l'afectació que té per Barcelona l'últim paquet de retallades del Govern central.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00