Sociedad | Actualidad

Pujarà el preu del transport públic per l'increment de l'IVA

L'Autoritat del Transport Metropolità aplicarà l'increment a partir de l'1 de setembre, però desconeix quins preus fixarà

La pujada d'impostos efectiva a partir de l'1 de setembre (que en el cas del transport públic passa del 8 al 10%), repercutirà en els usuaris de bus, metro, tren, ferrocarrils i tramvia, que hauran de pagar més cars tots els títols de transport.

10'7 milions d'euros és l'impacte que l'autoritat del transport metropolità calcula que suposarà pel transport públic l'increment de l'IVA. Uns diners que l'ATM repercutirà en el preu dels bitllets, però que ara per ara no concreta ni com. Lluís Recoder, Conseller de Territori i Sostenibilitat, només apunta que serà un augment de preu arrodonit: "posar bitllets a 2'04 euros complicaria més el sistema. l'ATM farà una proposta raonada que previsiblement haurem d'aprovar en una reunió extraordinària durant la setmana que ve", ha dit.

Más información

Recoder ha presentat també aquest matí la planificació d'infraestructures des fins el 2020. El Nou Pla Director 2011-2020 preveu inversions per més de 13.700 milions d'euros, co finançats entre la Generalitat i l'Estat. L'acabament de les obres de la Línia 9 del metro i reprendre l'allargament dels Ferrocarrils a Terrassa i Sabadell són les dues actuacions més imminents, mentre que a llarg termini es projecten diversos allargaments de línies de metro, i l'enllaç del tramvia a Barcelona, entre altres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00