Sociedad | Actualidad

Els taxistes catalans s'afegeixen a la vaga del sector el proper 1 d'agost

Asseguren que la modificació legal amb què el govern vol liberalitzar el lloguer de vehicles amb conductor atempta contra la seva feina: si desapareix un límit de cotxes llogats amb xòfer, s'acabarà destruint el concepte de taxi perquè ningú voldrà comprar llicències per treballar.

(ORIOL CAMPUZANO / ACN)

A Catalunya això podria deixar sense feina, segons el sector, a 16.000 persones, de les quals 15.000 treballen a l'àrea metropolitana.

L'actual llei d'ordenació del transport terrestre permet una llicència de cotxe llogat amb conductor per cada 30 llicències de taxi, però el Govern central preveu eliminar aquesta proporció. els taxistes alerten però que ningú voldrà pagar una llicència de taxista ni complir els requisits que regulen el sector si pot treballar pel seu compte sense cap obligació.

Más información

La presidenta de l'associació d'empresaris del taxi de Barcelona, Carmen de Tienda, alerta que la liberalització del lloguer de cotxes amb conductor pot fer perdre la feina a 16.000 taxistes a tot Catalunya, 15.000 dels quals treballen a l'àrea metropolitana. Per això el dia 1 d'agost se sumaran a la vaga convocada a tot l'Estat: aturaran el servei traient tots els cotxes al carrer però només faran circular els que estipulin els serveis mínims.

Les entitats representants del sector asseguren que la aquesta convocatòria unànime és històrica i fan una crida a la protesta pacífica.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00