Economía y negocios | Actualidad

Catalunya vota en contra dels objectius de dèficit per al 2013 i per al 2014 al Consell de Política Fiscal i Financera

L'Estat endureix les condicions i fixa un límit del 0,7% per a l'any que ve i del 0,1% per al 2014

El conseller Mas-Colell ha votat en contra dels nous objectius de dèficit que ha establert aquest dijous el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) que queden fixats en el 0,7% al 2013 i 0,1% al 2014. Les noves xifres obligaran els territoris a fer més esforços dels que s'havien acordat al CPFF del mes de maig, en què s'havia pactat un 1,1% al 2013 i 1% al 2014. La Generalitat considera que els nous objectius no reflecteixen un repartiment equitatiu dels esforços després que Brussel·les hagi donat una moratòria d'un any a l'Estat per complir. Juntament amb Catalunya han votat en contra Andalusia, Astúries i Canàries i s'han abstingut dues comunitats del PP: Castella-Lleó i Extremadura.

Más información

Abans de començar la reunió, Andreu Mas-Colell, ha afirmat que l'augment de l'IVA que va anunciar el president espanyol, Mariano Rajoy, costarà a la Generalitat 100 milions d'euros anuals. El conseller reclama a Montoro compensacions perquè, per ara, l'executiu espanyol preveu destinar tota la recaptació addicional d'aquest any a l'administració central. La reunió d'aquest dijous servirà per establir els objectius de dèficit dels territoris per als anys 2013 i 2014, analitzar el compliment dels plans d'ajustament aprovats a l'abril, i presentar el nou instrument financer per garantir la liquiditat per afrontar el seus compromisos financers, el que per ara s'ha anomenat hispanobons.

Entrevista al Secretari General del Sindicat de Tècnics del Ministeri d'Hisenda, José Maria Mollinero

03:51

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20120712csrcsreco_7.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00