Sociedad | Actualidad

Barcelona vol repartir més el trànsit de turistes a peu al voltant de la Sagrada Família

Segons ha explicat el regidor del districte de l'Eixample, Francesc Ardanuy, la limitació d'accedir amb bus als voltants del temple s'ha traduït en 164 sancions en poc més d'un mes

(ACN)

L'Ajuntament de Barcelona preveu equilibrar la densitat de turistes que accedeixen a la Sagrada Família reduint el flux que es concentra ara al carrer Marina i repartint-lo pels carrers adjacents, sobretot pel carrer Sardenya, poc més d'un mes després de la posada en marxa de la limitació d'accedir a la basílica en autocar turístic.

Així ho ha explicat aquest dimecres el regidor del districte de l'Eixample, Gerard Ardanuy, en fer balanç del primer any de mandat, i ha valorat positivament la reordenació: "L'efecte no és tan negatiu com algú pot dir. Estem buscant l'equilibri i crec que està funcionant de manera força correcta".

Aquest transvassament de l'intens trànsit de vianants del carrer Marina - que ha provocat el malestar de comerciants i guies turístics per les aglomeracions produïdes en les voreres - a Sardenya, es farà pactant amb els operadors i els guies les rutes d'anada i tornada del temple: "veurem clarament com baixa aquesta pressió i tothom surt beneficiat".

Más información

Per ara, el consistori no preveu introduir més modificacions i avaluarà durant "un cicle" - un any - els efectes de les que ja s'han dut a terme, que consisteixen en què els autocars ja no aparquen al voltant de la basílica sinó en zones habilitades a Diagonal i Consell de Cent, i s'han ampliat voreres per absorbir la densitat de vianants.

"No farem inversions a cegues ni portats per la pressió del moment", ha afirmat Ardanuy, i ha descartat així solucions com ampliar més voreres - ja es van eixamplar les de Marina i Sardenya a l'illa del temple, i els xamfrans dels dos carrers entre Aragó i Provença -, ni canviar la parada del Bus Turístic, que aparca més a prop de la basílica que la resta d'autocars.

Sens aparcament subterrani

El regidor de l'Eixample també ha negat que el Govern municipal es plantegi construir un aparcament subterrani sota el temple, com va defensar l'alcalde, Xavier Trias, si bé, segons Ardanuy, ara per ara és només una idea que no s'ha estudiat tècnicament: "No podem prendre decisions precipitadament. No ho contemplem ni a curt ni llarg termini ".

Des del 5 de juny, quan es va posar en marxa la reordenació a l'entorn de la Sagrada Famiia, s'han sancionat 164 autocars turístics la Guàrdia Urbana ha imposat 8 multes per estacionar fora de la zona habilitada i 20 per no respectar la prohibició d'accés, mentre que les altres 136 les han posat els vigilants de l'empresa Barcelona Serveis Municipals (BSM) per no respectar la Zonabus en l'entorn del temple.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00