Sociedad | Actualidad

El carril Bus-VAO entre Barcelona i Ripollet entrarà en funcionament a l'octubre

Més de 150.000 vehicles diaris podran utilitzar aquesta via de l'autopista C-58, que es va començar a construir fa quatre anys i que ha costat 81 milions d'euros, cofinançats amb fons europeus FEDER

(ACN)

Al matí en sentit Barcelona i a la tarda en sentit Ripollet, pels dos carrils nous hi podran circular els cotxes amb més de tres ocupants, els autobusos, taxis i vehicles d'emergències. Els mossos d'esquadra controlaran que cap altra vehicle entri al carril Bus-VAO, i si un conductor hi entra serà multats amb 200 euros de sanció. Aquesta serà una manera de desembussar els col·lapses que generen els 154.000 vehicles que cada dia utilitzen aquesta via. Per això, Lluís Recoder, Conseller de Territori i Sostenibilitat, no descarta ampliar el permís per a més vehicles i avança que "s'ha parlat de motos i de vehicles ecològics, però de moment tot ho estem estudiant en el procés d'el·laboració del reglament".

L'obra, construïda en gran part sobre la c-58, ha costat 81 milions d'euros co finançats amb fons europeus. La Generalitat reconeix que ara és impossible fer una obra similar a qualsevol altra carretera, però estudia delimitar nous carrils VAO paral·lels a la B-23 i entre Blanes i Lloret de Mar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00