Economía y negocios | Actualidad

La Generalitat i el RACC reclamen a Foment que NO descuidi el manteniment de les infraestructures catalanes

Tant el Govern català com la Fundació del RACC accepten que l'Estat hagi tancat l'aixeta de noves inversions però no toleren que això sigui sinònim d'abandonar les actuals infraestructures

Alerten, a més, que descuidar aquest manteniment posa en perill la seguretat dels conductors

El Coordinador de la Secretaria de Territori i Mobilitat, Ferran Miralles, ha manifestat avui que la Generalitat considera que "ara s'està demostrant que els últims anys hi va haver una fal·lera excessiva en construir infraestructures que no han estat rendibles". El problema, ha afegit Miralles, és que "ara és impossible mantenir les que són útils".

Más información

Miralles ha fet aquest reclam al Director General de Carreteres del ministeri de Foment, en un debat públic, juntament amb la Fundacció RACC. L'entitat lider dels automovilistes ha lamentat que s'hagin fomentat millores a les autopistes de pagament enlloc de buscar solucions per les vies gratuïtes (com és el cas de la Nacional 2 a Girona, per la qual Foment diu que estudia una solució, però no concretar quina). Respecte de les vies amb peatges, i per equilibrar el mapa entre les Comunitats Autònomes, la Generalitat ha demanat crear un mateix sistema equitatiu. Foment, però, nega que estigui dins les seves prioritats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00