Economía y negocios | Actualidad

Els Mossos troben feixos de bitllets de 500 euros a les cases de Millet i Montull

Els agents també diuen que tenen molt d'interès dos ordinadors que es van endur en l'escorcoll de la finca de Millet. Els investigadors tenen l'esperança de trobar-hi pistes per saber el destí dels milions que es van desviar del Palau i que s'han esfumat

Un vehiculo de los mossos d'esquadra permanece en la puerta de entrada de la finca de Fèlix Millet(EFE/Alejandro García)

El jutge, el fiscal i els Mossos d'Esquadra van trobar 43.000 euros a la caixa forta de Fèlix Millet a l'Ametlla dels Vallès. Diners en metàl.lic "per cobrir despeses personals" va dir ell mateix a la policia durant l'escorcoll. Estaven repartits en feixos de bitllets de 500 euros igual com el feix de 10.000 euros que la policia va trobar a casa de Jordi Montull durant l'escorcoll també aquest dilluns a Teià, al Maresme.

Per ordre del jutge que investiga el cas Palau, una vintena de Mossos ho van regirar absolutament tot i literalment van deixar les parets buides de quadres. A les dues edificacions de Millet a l'Ametlla del Vallès, la policia i el secretari judicial van inventariar 106 obres d'art, entre quadres, litografies i gravats. A més, algunes escultures o peces molt grans no se les van poder endur. És el cas d'una escultura de marbre negre assegurada en 360.000 euros, segons fonts judicials, que va quedar inventariada a casa de Millet, nomenat ell com a dipositari. Tècnics del Museu Nacional d'Art de Catalunya van seguir tot l'escorcoll per determinar les peces més valuoses que calia endur-se i valorar-les ara amb més detall. A la casa de Montull també hi van embargar una setantena d'obres, el van fer també a ell dipositari i hi tornaran d'aquí uns dies per endur-se-les i valorar-les econòmicament.

Más información

Quan el jutge, el fiscal i els mossos van arribar a la finca, a les 10 en punt, van trobar Millet dormint. A banda dels diners en efectiu i les obres d'art, van intervenir també 2 ordinadors portàtils. Els investigadors tenen esperances de què puguin contenir informació valuosa per esbrinar on han anat a parar els milions d'euros que presumptament van saquejar del Palau de la Música durant anys. Quan el jutge ho ordeni, la unitat d'informàtica forense també analitzarà el disc dur per rastrejar els arxius que puguin haver estat esborrats anterioment.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00