Registren el domicili dels principals imputats pel cas Palau de la Música
El jutge responsable, Josep Maria Pijuan, ha ordenat registrar les vivendes de Fèlix Millet i Jordi Montull per buscar pistes d'on es troba els diners robats al Palau de la Música Catalana de Barcelona
Els Mossos d'Esquadra busquen, en les cases situades a l'Ametlla del Vallès i Teià documentació i objectes de valor
El jutge que instrueix el saqueig del Palau de la Música ha ordenat avui una entrada i registre en els domicilis dels seus exresponsables Fèlix Millet i Jordi Montull, a la recerca de documentació útil per a esbrinar el destí dels diners espoliats i de béns de valor que els permetin garantir la fiança exigida.
Más información
- Continuen desapareguts 18 milions d'euros del cas Palau
- Fèlix Millet torna davant el jutge
- Múltiples comptes i habitatges o dos quadres modernistes, entre els béns embargats a Millet i Montull
- Els veïns de Ciutat Vella demanen 7 anys per Millet i Montull
- Millet i Montull embargats
- El jutge del cas Palau ordena l'entrada i registre als domicilis de Millet i Montull
- Els Mossos troben feixos de bitllets de 500 euros a les cases de Millet i Montull
Segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), els registres a la casa de Fèlix Millet a l'Ametlla del Vallès (Barcelona) i la de Montull a Teià (Barcelona) els han portat avui a terme efectius de la policia judicial per ordre del jutge instructor, Josep Maria Pijuan, que ha dirigit "in situ" l'entrada al domicili de l'expresident del Palau.
L'objectiu de l'entrada en els domicilis dels dos principals imputats pel saqueig del Palau, que mai havien estat registrats, és intervenir documents que puguin ser d'utilitat per esbrinar el destí dels diners espoliat, ja que, segons raona el jutge en un interlocutòria, fins ara "només s'ha pogut saber on va anar a parar la meitat dels 30 milions defraudats de l'entitat" .
Amb aquesta intervenció, el jutge pretén també confiscar diners en efectiu i altres béns de valor, com obres d'art, que permetin als imputats garantir la responsabilitat civil exigida pel desfalc, que s'elevaria a prop de 40 milions d'euros.
El magistrat considera justificada l'entrada i registre al domicili de Millet i Montull, quan la investigació de la causa està arribant a la recta final, però admet que aquesta diligència "raonablement hauria donat millor resultat" d'haver-se realitzat a l'inici de la instrucció.
En el cas de Fèlix Millet, el jutge detalla en el seu acte que qui va ser màxim responsable del Palau de la Música durant prop de 30 anys ha aportat al jutjat una fiança de 4,2 milions d'euros, als quals s'ha de sumar el valor de els béns que se li van confiscar el mes de març, estimat en altres 12,5 milions.
Aquesta quantitat consignada per l'imputat, segons l'instructor, "no arriba a la xifra de 30 milions d'euros en què, prudencialment, s'ha fixat la presumpta responsabilitat civil" de Fèlix Millet, el que inclou els 24 milions del desfalc i els altres 6 que suposadament es van desviar a través del Palau com a presumpte pagament de comissions de la constructora Ferrovial a CDC.
A més, recorda el jutge, aquests 30.000 milions de responsabilitat civil s'han d'incrementar en un terç com estableix la Llei d'enjudiciament criminal, de manera que la xifra a exigir als imputats arribaria als 40 milions.
Segons ha esbrinat el jutge d'un contracte d'assegurances aportat en la causa, Fèlix Millet té un total de 44 obres d'art, entre olis, litografies i escultures per valor de 2,5 milions euros que no va incloure en la relació que va aportar al jutjat , de manera que es desconeix si encara formen part del seu patrimoni.
Per aquest motiu, Josep Maria Pijuan s'acorda el registre del domicili de Millet davant la "raonable sospita" que aquestes obres d'art puguin estar al seu domicili, i ordena a la policia buscar altres béns de valor i diners en efectiu, amb el propòsit d'acordar l'embargament i dipòsit.
El magistrat subratlla que en els últims mesos s'ha centrat en seguir el rastre dels prop de 18 milions d'euros del Palau la destinació dels quals desconeix-gran part pagats en xecs al portador-, encara que la recerca ha resultat insatisfactòria perquè els bancs i caixes "de manera general incomplir les obligacions formals d'identificador del cobrador" que estableix la legislació.
"L'escassa col · laboració de les entitats financeres ha determinat en gran mesura que la instrucció practicada fins ara no hagi esbrinat la destinació de, ni tan sols, la meitat del total dels diners defraudat" , lamenta el jutge instructor .
Per aquest motiu, demana a la policia que es incaute de qualsevol document que els imputats puguin guardar relacionat amb el destí de les quantitats defraudades del Palau.
En opinió del magistrat, malgrat el temps transcorregut des que es va iniciar la investigació-quatre anys-, no s'ha de descartar la possibilitat que Millet guardi en el seu domicili diners o documents que permetin localitzar les quantitats desviades "o identificar els que les haguessin rebut ".
En el cas de Jordi Montull, la sentència detalla que va consignar al jutjat 809.801 euros i posseeix béns per valor de 2,4 milions euros-segons la relació que ell mateix va aportar al jutjat-, quantitats que resulten insuficients per cobrir els 40 milions de responsabilitat civil que se li reclamen al costat de Millet.
Per això, l'instructor acorda el registre del seu domicili a la recerca de diners en efectiu, documents relacionats amb la destinació dels fons espoliats del Palau, així com obres d'art i altres béns de valor que tingui a casa seva per l'embargament.
NaN:NaN:NaN
Compartir
El código iframe se ha copiado en el portapapeles
<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20120709csrcsrsoc_13.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>