Sociedad | Actualidad

El Govern prohibirà la prostitució al carrer a finals d'any

El Govern preveu aprovar a finals d'any la Llei d'Espais Públics que inclourà la prohibició de la prostitució al carrer

(ACN)

El conseller de l'Interior, Felip Puig, anuncia sancions per les prostitutes i clients

Más información

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha anunciat que el Govern té previst aprovar a finals d'any la Llei de l'ús de l'espai públic, que preveu "posar límits" i evitar la prostitució a les places i els carrers. En aquest sentit, ha anunciat que el text té previst incloure sancions als clients i les prostitutes. Puig ho ha dit després de la inauguració de la 2ona Escola d'Estiu de l'ISPC, que aquest any està dedicada precisament a aquesta futura llei i a la reflexió al voltant de "les normes de convivència que el país necessita en el seu espai públic". Segons el conseller, entre un 70% i un 75% dels ciutadans de Catalunya són partidaris de "posar límits" a la prostitució.

El conseller Felip Puig ha explicat que la seva intenció és "taxativa" i que l'objectiu és que amb aquesta nova Llei "no es pugui exercir la prostitució als espais públics". Tot i així, ha recordat que a dia d'avui la prostitució no és il·legal i que per tant "no es pot perseguir com a tal". Puig, però, ha assegurat que "jo voldria que fos prohibida".

En aquest sentit, ha anunciat que el nou text preveu un règim sancionador per evitar la prostitució a les places i els carrers. Les sancions afectaran tant a les prostitutes com els seus clients, com ja passa en les sancions contemplades en els serveis sexuals a les carreteres que són competència de la Generalitat. Segons Puig, actualment hi ha entre 350 i 450 prostitutes a les carreteres de Catalunya.

Llei de l'ús de l'espai públic

El conseller ha explicat que la nova Llei vol regular l'exercici dels drets de les persones a l'espai públic. En aquesta línia, ha explicat que el nou text té com a finalitat "dibuixar uns límits" i establir unes normes de convivència. Ha indicat, sense concretar ni detallar, que en el text s'hi encabeixen normes per gestionar l'ordre públic, aspectes com l'ocultació de la identitat en grans manifestacions o activitats multitudinàries o l'oferiment de serveis sexuals als carrers.

Puig ha recordat que la 2ona Escola d'Estiu, que se celebra a l'institut de Seguretat Pública de Catalunya de Mollet del Vallès té la intenció de reflexionar durant tota la setmana sobre els paràmetres de convivència "que el país necessita". Ha recordat que les reflexions que surtin d'aquí podran ser incloses en el text definitiu de la Llei, que preveu ser aprovada a finals d'any perquè pugui començar a debatre's al Parlament aquest mateix 2012 o principis del 2013.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00