Sociedad | Actualidad

Restablerta la circulació entre el Clot i la Plaça Catalunya amb demores superiors als 40 minuts

Una avaria al sistema de senyalització entre les estacions del Clot i Sants a Barcelona ha provocat l'aturada total de la circulació a les linies R1, R3 i R4

Adif ha perdut el senyal per localitzar els trens que circulaven entre les estacions del Clot Aragó i Barcelona Sants i el caos s'ha encomanat a les altres línies

L'avaria ha passat el mateix día en què el conseller de territori Lluis Recoder pretenia tancar un acord amb la ministra Ana Pastor, perquè la Generalitat tingui més poder en el servei de rodalies. El Conseller, una vegada més, n'ha sortit amb les mans buides. La Ministra ha "passat" de les reclamacions catalanes i fins i tot, s'ha permès el luxe de minimitzar els problemes que aquest matí han hagut de suportar els passatgers.

Más información

Pastor ha tret pit de la puntualitat del servei de rodalies a Catalunya, que assegura que és del 96%, i ha parlat d'una "petita aturada puntual de 20 minuts" malgrat la nota oficial d'ADIF constata que la circulació s'ha aturat "durant una hora". Les expectatives a la trobada d'avui eren moltes, un cop acabat el termini que el conseller Recoder li va donar a la ministra per anunciar una modificació de la Llei ferroviària i accelerar els 4 milions d'euros d'inversions d'aquí al 2015, però Pastor no ha donat una resposta satisfactòria per a la Generalitat.

Cap referència, doncs, a la possibilitat que Catalunya pugui triar un operador alternatiu a Renfe i si vàries referències a una "liberalització del transport de mercaderies", i a la intenció de re plantejar les més de 300 estacions de la resta d'Espanya que tenen menys de 3 viatgers diaris.

Malgrat que la titular de Foment no ha donat resposta -novament- als reclams de la Generalitat, el Conseller Recoder s'ha negat a valorar la visita de Pastor.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00