Sociedad | Actualidad

Demanen la col·laboració dels turistes per combatre els trilers de la Rambla de Barcelona

L'Ajuntament reconeix que la Guàrdia Urbana no pot combatre aquest fenómen i està dissenyant una campanya informativa per alertar els turistes del perill d'estafa

(ACN)

Per molt que els agents patrullen i persegueixen els trilers de la Rambla de Barcelona, aquests grups continuen exercint d'esquenes a la policia, enredant diàriament els turistes que confien a cegues en aquestes apostes. Vist que la policia NO pot combatre el fenòmen, el consistori vol desplegar una campanya informativa per prevenir els visitants del perill d'aquestes estafes. El consistori no té definit encara el format de la campanya, però preveu desplegar-la aquest estiu, coincidint amb la màxima arribada de turistes a la ciutat.

Segons el tinent d'alcalde de seguretat, Joaquim Forn, a l'Ajuntament se li han acabat els recursos per combatre els trilers, després que la justícia no els ajudi a erradicar-los perquè rebutja considerar-los "grup criminal". En declaracions a la SER, Forn ha dit que "durant molt temps, la Guàrdia Urbana ha denunciat i detingut aquests trilers, però quan han passat a disposició del jutge no hi hem trobat la col·laboració que haguéssim volgut perquè no se'ls ha imputat cap delicte d'estafa ni de frau".

Más información

La campanya per eradicar els trilers a Barcelona es desplegarà en paral·lel a la re ordenació global de la Rambla. Mentre les estàtues humanes estan en plena adaptació al nou espai al final del passeig, l'ajuntament està enllestint la reforma de la regulació dels pintors, que podria fixar un límit d'artistes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00