Sociedad | Actualidad

L'Estat vol liberalitzar els horaris comercials de Barcelona i tretze ciutats més

Fixant una àrea dins la zona turística i flexibilitzant els horaris d'obertura, el Ministeri vol millorar l'afluència de turistes i donar resposta als visitants que habitualment es troben els comerços tancats durant els diumenges i festius. Catalunya ha rebutjat la proposta

Aparador d'un comerç barceloní durant la campanya de rebaixes(ACN)

El govern central veu necessari fer una reforma estructural per poder reactivar el turisme i el comerç, sobretot de les ciutats amb més potencial turístic, com Barcelona, Sevilla, Madrid o Bilbao (entre altres). Segons va exposar ahir la conferencia Sectorial de Comerç interior, el Ministeri preveu que els establiments puguin obrir fins a 90 hores setmanals (ara són 72) i vol ampliar de 8 a 10 els diumenges i festius permesos. Aquestes mesures aniran acompanyades de la delimitació de zones de gran afluència turística, on no hi haurà restriccions comercials.

A l'espera de veure si tot plegat són només propostes o són mesures d'obligat compliment, ara per ara la Generalitat rebutja l'anunci fet pel Ministeri perquè diu que envaeix competències del govern català i perquè assegura que destrueix el model de comerç de proximitat. Qui tampoc ho veu bé és la Conferedació de Comerç de Catalunya. El seu president, Miquel Àngel Fraile, ho considera del tot innecessari perquè assegura que "Catalunya té un model comercial que és satisfactori, Barcelona té un model turístic molt bo i com a ciutat turística no ha necessitat mai obrir més dies i diumenges en general per estar al top ten del món".

Más información

Demà al matí, el Director General de Comerç de la Generalitat, Josep Maria Recasens, es reunirà amb Fraile i altres representants del sector per consensuar un posicionament des de Catalunya. Si les mesures s'acaben imposant per llei, el govern català ja ha dit que no descarta presentar-hi al·legacions per evitar que la norma s'imposi a Catalunya.

Comentari d'Antoni Puigvert al programa El Balcó

04:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20120703csrcsrage_5.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00