Ocio y cultura

El Suprem anul·la el caràcter vehicular del català al segon cicle de l'educació infantil

L'alt tribunal declara nuls diversos articles d'un decret de la Generalitat del 2008

(ACN)

El Tribunal Suprem (TS) ha anul·lat diversos articles sobre l'ús del català inclosos en un decret sobre el segon cicle de l'educació infantil aprovat pel Govern de la Generalitat l'any 2008.

Entre els articles anul·lats hi ha el que estableix que "el català, com a llengua pròpia de Catalunya, s'ha d'utilitzar normalment com a llengua vehicular d'ensenyament i aprenentatge i en les activitats internes i externes de la comunitat educativa".

També declara nul un article que establia "dedicar una atenció a l'aprenentatge de la llengua catalana" a l'alumnat estranger per tal d'aconseguir la seva "ràpida integració". El Departament d'Ensenyament està estudiant el contingut de la sentència.

Más información

El tribunal català va desestimar ara farà un any un recurs que va presentar l'advocat Severo Bueno de Sitjar contra el decret que regula aquesta etapa escolar. El lletrat va recórrer els articles que fixaven el català com a llengua vehicular normalment usada, i defensaven el model d'immersió l'ingüística sense separar els alumnes per motius de llengua. Bueno de Sitjar va recórrer la resolució al Tribunal Suprem, que ara li ha donat la raó.

En una sentència, que acabem de conèixer, el jutge Santiago Martínez Varés ordena que s'anulin precisament aquests articles recordant que el castellà és llengua oficial a Catalunya igual que el català.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00