Sociedad | Actualidad

Dia clau per a la candidatura catalana d'EuroVegas

Una delegació dels promotors del projecte ha visitat el Baix Llobregat emmig d'una notable presència policial per evitar el contacte amb manifestants. Els executius d'Eurovegas es reuniran amb el president de la Generalitat, Artur Mas. Demà faran el mateix a Madrid, amb reunió amb la presidenta Esperanza Aguirre inclosa.

La comitiva de las Vegas Sands Corporation arriba a la passarel·la sobre el riu Llobregat que hi ha a Cornellà(ACN)

La d'avui és l'última visita que els emissaris de Las Vegas Sand Corporation fan als terrenys del Baix Llobregat abans de decidir si el macro-complex hoteler i de joc s'instal.la a Barcelona o a Madrid.

Executius de las Vegas Sands Corporation ja han visitat els terrenys del Delta del Llobregat on estudien instal·lar el macrocomplex anomenat 'Eurovegas'.

Más información

Després d'aterrar a la terminal corporativa del Prat poc abans de les deu d'aquest dilluns, una vintena d'homes s'han desplaçat a l'espai natural del Remolar, primer. Després han pujat al Montbaig per veure una panoràmica del Delta, i han acabat visitant la passarel·la sobre el Llobregat que hi ha a Cornellà, abans de marxar a Barcelona.

Han estat envoltats d'un notable dispositiu policial, per evitar contacte amb manifestants contraris a Eurovegas.

I és que mentre el sector turístic veu el complex com una oportunitat d'or per al negoci, al territori l'oposició al projecte ha anat creixent a mesura que semblava que el Baix Llobregat guanyava punts per a acollir-lo. La plataforma Aturem Eurovegas, integrada per unes 200 associacions de tota mena, assegura que com més detalls es van coneixent del projecte, més rebuig genera.

Al Baix Llobregat, Eurovegas s'aixecaria entre Cornellà i Sant Boi, passant en part per Viladecans i El Prat. Davant l'ambigüitat amb què es pronuncien els alcaldes socialistes de la zona, el d'El Prat, Lluis Tejedor, es mostra clarament en contra del projecte.

Unió de Pagesos, la Taula del Tercer Sector, el Col.legi d'Arqquitectes i la pròpia Església (per boca del bisbe de Sant Feliu de Llobregat) són algunes de les entitats i institucions que han expressat el seu rebuig a Eurovegas.

Davant d'aquestes mostres, el Govern català n'és un dels defensors més sòlids que té el projecte. L'argument és inapel.lable: No es pot deixar perdre una inversió multimilionària que originarà milers de llocs de treball. H

Es la resposta de Mas a la petició d'Iniciativa perquè compareguin al Parlament TOTS els consellers del Govern, per a donar explicacions sobre Eurovegas. Artur Mas suggereix a Iniciativa que vagi a preguntar què els sembla a les persones que cada dia fan cua a les portes de les oficines d'ocupació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00