Sociedad | Actualidad

21 persones identificades a través de la web d'Interior

Els mossos asseguren que han pogut identificar 21 persones a través de la pàgina web que van posar en marxa fa 15 dies perquè els ciutadans poguessin delatar possibles vàndals

La direcció general de la Policia diu que quan es compleixi un mes, retiraran de la pàgina totes les fotos i n'hi penjaran de noves. Asseguren que mantenir-les suposa perdre efectivitat i criminalitza les mateixes persones.

A la pàgina web, que els mossos van posar en marxa el passat 24 d'abril, han desaparegut 21 fotos. Les cares s'han substituït per un missatge, com si es tractés d'un segell on diu:"persona identificada". La policia va penjar-hi inicialment les fotos de 68 sospitosos. Unes hores després, van haver de retirar una de les imatges perquè corresponia a un noi menor d'edat.

Más información

Segons el director general de la Policia, Manel Prat més de 200 persones han aportat informació valuosa per identificar els suposats vàndals que apareixien a les imatges de la pàgina web. Amb les seves dades, la policia actuarà, tal i com explica Prat: "A algunes d'elles es procedirà a la seva detenció en el moment que sigui oportú i a altres se les imputarà i se les posarà en coneixement judicial per tal de que puguin anar a declarar quan el jutge ho consideri oportú".

Manel Prat creu que "la valoració d'aquesta prova pilot ha sigut molt interessant, els resultats són positius, estem satisfets". El director general de la Policia ha explicat també que d'aquí 15 dies, quan faci un mes de l'activació de la pàgina, despenjaran les fotos dels joves a qui no hagin pogut identificar: "La nostra voluntat no és victimitzar ni criminalitzar aquestes persones, volíem aconseguir la informació, les despenjarem de la pàgina i aportarem noves fotos d'altres persones implicades en els fets del 29 de març per veure si la gent també ens pot aportar informacions que permetin identificar-les".

Advocats i experts en dret han posat en dubte la legalitat d'aquesta pàgina web en considerar que pot vulnerar drets fonamentals com el de la imatge o l'honor.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00