Sociedad | Actualidad

1 de cada 4 càncers de gola està provocat pel virus del papil.loma

Un estudi realitzat per quatre hospitals espanyols, com ara el Ramón y Cajal o el 12 de Octubre, mostra que 1 de cada 4 càncers de gola estan provocats pel virus del papil.loma humà , que els pacients van adquirir a través de les relacions sexuals orals, i que aquestes persones que pateixin càncer de gola provocat per aquest virus responen millor al tractament.

L'Estudi s'ha presentat en Barcelona en un congrés de la Societat Europea de Radioteràpia i Oncología.

Fins ara es pensava que aquest virus només provocava càncer de colll d'úter i de anus. Però gràcies al estudi fet sobre un centenar de biòpsies a persones que patien càncer de gola s'ha pogut veure que 1 de cada quatre estava provocat pel virus del papil.loma humà, que podrien haver adquirit a traves de les relacions sexuals orals.

El més important és que els càncers de gola provocats per papil·loma responen millor al tractament que els provocats pel consum de tabac, com és habitual.

Es preveu que d'aquí a 5 anys la meitat dels càncers d'aquet tipus estiguin provocats pel papil·loma humà degut al augment d'aquest virus entre la població pel canvi en els hàbits sexuals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00