Economía y negocios | Actualidad

Rodrigo Rato deixa la presidència de Bankia i proposa que el substitueixi José Ignacio Goirigolzarri

El president ho anuncia el mateix dia que apareixen informacions sobre la injecció de diners públics a l'entitat

Rodrigo Rato(ACN)

Rodrigo Rato deixarà la presidència de Bankia, segons informa ell mateix en una carta, en què proposa com a substitut a José Ignacio Goirigolzarri, perquè entén que "és la persona més adequada per liderar aquest projecte en aquests moments". La notícia arriba el mateix dia en què apareixen vàries informacions sobre una probable injecció de diners públics a l'entitat i el mateix dia en què el president espanyol, Mariano Rajoy, ha reconegut que "en última instància" aportaria diners públics a una entitat financera.

Más información

Rato encapçala el seu comunicat fent notar que ha afrontat "una de les conjuntures més crítiques que mai hagi patit el sistema financer espanyol" i destaca que Caja Madrid ha liderat amb èxit la major operació d'integració financera de l'Estat, que va unir Bancaja, La Caja de Canarias, Caja Ávila, Caja Segovia, Caixa Laietana i Caja Rioja sota la marca Bankia.

Del seu lideratge a l'entitat, en destaca que en només cinc mesos va sortir a borsa amb la major Oferta Pública de Subscripció (OPS) registrada aquell any, una operació que va suposar un reforçament patrimonial de més de 3.000 milions d'euros. Segons explica, el seu pla estratègic fins al 2015 permetrà al banc consolidar-se com un dels quatre líders financers espanyols.

El 2011, Bankia va tenir uns beneficis de 309 milions d'euros, i va avançar 1.200 MEUR de provisions, per complir amb la reforma financera, a més d'haver tancat 800 sucursals i haver reduït la plantilla en un ajust equivalent al 25% de tot el sector financer espanyol. Rato també fa veure que la reducció de despeses s'aproparà als 550 milions aquest any i augmentarà fins als 700 el 2013. El marge brut del primer trimestre ha crescut un 25% aquest any respecte del primer trimestre del 2011.

Després de resumir totes aquestes "fites", tal com les anomena, Rato explica que ha decidit "passar el testimoni a un nou gestor per estimar que és el més convenient per a l'entitat". I Rato proposa a José Ignacio Goirigolzarri, "per entendre que és la persona més adequada per liderar aquest projecte en aquests moments".

El comentari de la periodista, Milagros Pérez Oliva al programa El Balcó

04:07

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20120507csrcsreco_1.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00