Sociedad | Actualidad

La Generalitat admetrà peatges a les autovies si es redueixen les barreres a Catalunya

El conseller Lluís Recoder vol que s'iguali el sistema de pagament a totes les vies ràpides, i insisteix que els catalans patim un greuge comparatiu que s'escapa de les competències de la Generalitat

L'endemà de la protesta massiva de la campanya, "#novullpagar", el titular de Territori i sostenibilitat ha tret ferro a la movilització i ha negat tenir cap temor de cara a la nova crida convocada pel 20 de maig

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha manifestat avui que "aplaudeix" que el Govern de Mariano Rajoy es plantegi estendre el sistema de pagament a les autovistes, però avisa que "no acceptarà més càrrecs pels catalans".

Más información

En aquest sentit, el conseller responsable de les infraestructures a Catalunya proposa que l'Estat apliqui el pagament per ús, que consisteix en que els vehicles pesants "paguin una taxa que contribueixi al manteniment de les autopistes i autovies".

Respecte dels conductors que no paguen els peatges per protestar contra el sistema d'autopistes catalanes, tant la Generalitat com Abertis reiteren que sancionaran tots els infractors. La concessionària nega que durant la protesta massiva d'ahir passés un sol vehicle sense que se n'apuntés el nom, mentre que la plataforma "prou peatges" ho replica assegurant que hi va haver minuts d'obertura general a Girona Sud i Mollet.

Avui, superada la crida massiva, el "#novullpagar" continua sent un degoteig. Després de la prostesta duta a terme ahir, l'empresa titular de la majoria d'autopistes catalanes de pagament, Abertis no dóna noves dades respecte de quants conductors es neguen a pagar els peatges catalans, i continua parlant de 100 infractors diaris. Mentrestant, els promotors de la protesta afirmen que és un costum cada cop més estès i creuen que el 20 de maig tornaran a movilitzar milers d'insubmissos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00