Sociedad | Actualidad

La policia captura 10 delinqüents i negua l'entrada a 18 persones a la frontera

Són els primers resultats dels controls provisionals instal·lats a les fronteres, en suspendre temporalment el tractat de Schengen per la celebració de la reunió del Banc Central Europeu a Barcelona

El secretari d'Estat de Seguretat, Ignacio Ulloa, no aclareix si els detinguts tenien assignatures pendents amb la justícia per desordres públics

Más información

El secretari d'Estat de Seguretat, Ignacio Ulloa, ha explicat aquest dilluns que els controls fronterers ja han possibilitat la detenció de deu persones que tenien antecedents penals. A banda, s'ha negat l'entrada a 18 persones més que no duien la documentació adequada. El secretari no ha aclarit si els detinguts tenien assignatures pendents amb la justícia espanyola per delictes de desordre públic. La decisió de tancar provisionalment l'Espai Shengen s'ha pres per evitar l'arribada d''antisistema' violents provinents d'altres països amb motiu de la cimera que se celebra aquest dijous a Barcelona del Banc Central Europeu. El dispositiu policial bicèfal, és per a Ulloa, "la fórmula idònia".

Durant les primeres 56 hores de suspensió del tractat de Shengen, la policia estatal ha denegat l'entrada a l'estat espanyol a 18 persones i ha practicat 10 detencions a la frontera.

Més de 126.000 persones han estat controlades en la seva entrada al territori estatal i, en total, la policia ha destinat prop de 1.000 agents a La Jonquera, Port Bou, Puigcerdà, Camprodon, Les, Canfranc i a les fronteres dels aeroports de Barcelona i Girona.

El tractat de Shengen contempla la interrupció d'aquesta lliure circulació en cas que "una amenaça sèria a l'ordre públic o a la seguretat interior". L'actual suspensió va començar a la mitjanit del 28.

Gran dispositiu per protegir la cimera del BCE

El dispositiu policial que els Mossos d'Esquadra, policia estatal i Guàrdia Civil estarà en mans de dos centres de coordinació ben diferenciats. Un s'ocuparà dels actes de desordre públic registrats a Barcelona i el manaran els Mossos. L'altre controlarà la seguretat del centre a on se celebrarà el BCE i el manarà la policia estatal. El conseller d'Interior Felip Puig ha lamentat aquesta bicefàlia però Ignacio Ulloa ha assegurat que es tracta de la fórmula "idònia"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00