Sociedad | Actualidad

Normalitat en les primeres hores des de la recuperació del control fronterer amb França

Més de 6.000 agents entre Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional treballaran conjuntament per garantir la seguretat de la reunió del Banc Central Europeu que se celebrarà la pròxima setmana a Barcelona.

Sense incidents estan transcorrent les primeres hores amb el tractat de Schengen suspès. A la principal frontera de les comarques de Girona, la de Jonquera, l'única diferència que hi ha amb un dia normal és que hi ha més policies: s'ha multiplicat per quatre la presència d'agents per cobrir la vigilància les 24 hores del dia, i que a la sortida de l'autopista, els cotxes circulen una mica més lents perquè hi ha cons a la calçada i senyals de reducció de la velocitat.

El coordinador de fronteres terrestres de la policia nacional, Jesus Maria Gómez, ha explicat que pràcticament no hi ha ni retencions del trànsit perquè el seu objectiu no és aturar tots els cotxes que passin. Ha llençat un missatge de tranquil·litat als conductors: diu que no cal que vagin amb els documents a punt perquè no controlen un per un tothom qui passa.

Más información

Els agents de la policia nacional que reforçaran la vigilància a les fronteres fins el 4 de maig a la nit, coincidint amb la reunió del Banc Central Europeu a Barcelona, treballen sobre tot a la N-2 i a l'autopista. A l'AP7 estan instal·lats just després dels peatges on abans de la supressió de les fronteres hi havia hagut la plataforma de control.

A la Nacional 2, són al Pertús, a les antigues cabines de control que encara es mantenen en peu tot i que en un estat bastant precari. Pel que fa a Portbou, Camprodon i Puigcerdà, també es fan controls, però són menors perquè les carreteres són de menor intensitat i no hi ha tant de trànsit.

Normalitat en les primeres hores de la recuperació del control fronterer amb França. Crònica de Carme Martínez.

01:39

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20120428csrcsrnac_5.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00