Sociedad | Actualidad

La Fundació SURT treballa per ajudar les prostitutes a sortir de la professió

D'aquí un mes la fundació posarà en marxa un nou programa de formació per a 24 dones

En temps de crisi, les dones que volen deixar el món de la prostitució ho tenen més complicat encara per trobar feina d'una certa qualitat. La majoria de contractes que troben són temporals, de baixa qualificació. La Fundació SURT treballa a Barcelona per ajudar-les a buscar un lloc i poder sortir de la prostitució. D'aquí un mes començarà un nou programa de formació per a 24 dones.

El gran problema d'algunes d'aquestes dones és que el seu nivell de formació no els permet aspirar a feines gaire qualificades. A més, ara hi ha moltes més persones que lluiten per la mateixa feina. Les dones normalment tenen unes expectatives molt altes perquè el canvi no suposa només un nou lloc de treball sinó un canvi d'estil de vida i d'entorn social. Maia Lipovetzky, coordinadora del programa de recol.locació laboral de dones que han exercit la prostitució a la Fundació Surt reconeix que "les condicions han empitjorat en els últims anys arran de la crisi".

Más información

Els motius per deixar el treball sexual són diversos: algunes tenen més de 45 anys i estan fora del mercat laboral i d'altres esperen el reagrupament de la família i no volen que les trobin en aquesta feina. Les dones han d'estar molt motivades a sortir de la prostitució perquè el camí és llarg i feixuc. Segons Lipovetzky és un procés dur perquè comporta "prendre decisions molt complexes i han de gestionar recursos que no tenen". Els toca aprendre a moure's en un mercat que no coneixen amb el risc, també afegit, que puguin "topar-se amb algun client en la nova feina".

En els últims anys han aconseguit la reinserció laboral d'entre un 60 i un 65 per cent de les dones que han passat pel programa que dura 10 mesos. Durant aquest temps els educadors acompanyen les noies en el procés de recerca de feina i els ofereixen formació com idiomes o informàtica. En els últims anys ha augmentat el nombre de nigerianes ateses. Això es deu a què han aconseguit el permís de treball. Sense aquest document no poden accedir al programa perquè segons la Fundació Surt podrien crear frustracions ja que sense el permís mai poden obtenir un contracte.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00