Sociedad | Actualidad

Dos Mossos reclamen un milió i mig d'euros a Interior

els agents van rebre una perdigonada d'uns delinqüents i asseguren que si el Cos els hagués proporcionat una armilla adequada haguessin evitat moltes de les seqüeles que ara arrosseguen

El cas, que ha arribat a judici aquest dilluns, Ha desencadenat el debat sobre la necessitat que Interior pagui als Mossos les armilles antibales lleugeres que fins ara es compren els propis agents

Un dels Mossos encara té 57 fragments de plom al cos que li impedeixen fer vida normal. L'altre, set.

Els agents han explicat al jutge que amb les armilles adequades haguessin "evitat la majoria dels impactes" que els van fer dos lladres que fugien després d'haver atracat, presumptament, un prostíbul del carrer Aragó de Barcelona.

Más información

El departament d'Interior només proporciona unes armilles exteriors als agents. Un dels mossos ferits ha explicat al jutge que el dia de la persecució "no les portaven al cotxe patrulla", però també ha assegurat que en cas d'haver-les tingut "tampoc les haguessim utilitzat", perquè es tracta, segons ha explicat, d'unes proteccions "molt pesades i rigides" que al seu parer "limiten els moviments dels agents".

Un dels Mossos ferits també ha destapat al jutge que aquell dia va haver de trucar des del seu telèfon mòbil al cap d'unitat perquè els enciéa una ambulància, "perquè l'emissora no funcionava" i no es podien comunicar amb la Central.

La Generalitat es nega a indemnitzar els agents i al·lega que no té cap responsabilitat perquè, a pesar que els mossos siguin treballadors públics, els fets van passar fora dels edificis públics on té competència.

Un dels presumptes delinqüents ha reconegut que la perdigonada que va ferir als agents va sortir de la seva escopeta, però ha assegurat que "se li va disparar accidetalment" mentre fugia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00