Sociedad | Actualidad

El Col.legi de Metges partidari de mantenir l'euro per recepta

El president del Col.legi de Metges de Barcelona, Miquel Vilardell, diu a la SER que és partidari de mantenir la taxa inclosa als pressupostos de la Generalitat mentre no sapiguem del cert quin resultat dóna la nova política de copagament dels medicaments

Cal mantenir l'euro per recepta a Catalunya mentre no es conegui els nivell d'ingressos que reportarà l'ampliació de copagament dels medicaments que ha aprovat avui el Consell de Ministres. Així ho defensa el president del Col.legi de Metges Barcelona i membre del consell assessor del President de la Generalitat en matèria de Salut, Miquel Vilardell, qui reconeix que l'euro per recepta té un objectiu també recaptatori i tem que "si es retira no s'hagin de fer noves retallades".

Vilardell qualifica "d'error" continuar amb les retallades i defensa que si es vol garantir la viabilitat del sistema sanitari actual -universal i gratuït- "cal que s'emprenguin reformes estructurals". Unes reformes en les quals considera "imprescindible" la participació directa dels professionals del sector i que podrien passar per la concentració de serveis, entre d'altres.

Más información

Vilardell troba a faltar mecanismes per millorar l'eficiència i per això proposa la creació d'una agència que avalui la pràctica clínica. També lamenta que a Catalunya no hi hagi un pacte polític en matèria de salut.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00