Sociedad | Actualidad

El Govern espanyol denega al Síndic una visita al CIE

Ribó i el seu equip no han pogut passar del vestíbul quan anaven a fer una inspecció del Centre d'Internament d'Estrangers de Barcelona. El Síndic ho denunciarà al Parlament i a les Nacions Unides

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i el seu equip, a les portes del Centre d'Internament d'Estrangers de Barcelona(ANNA PUNSÍ)

El Govern espanyol ha impedit al Síndic de Greuges, Rafel Ribó que pogués entrar aquest matí al Centre d'Internament per Estrangers de la Zona Franca de Barcelona. Segons Ribó, l'argument és que el CIE ja està bé i va rebre fa poc la visita de la Defensora del Poble. El Síndic portarà ara el cas al ple del Parlament i fins i tot a les Nacions Unides.

Más información

Rafel Ribó, que ha arribat en taxi fins al CIE, acompanyat de 5 membres del seu equip, no ha passat del vestíbul. Tot i que l'Autoritat Catalana de Prevenció de la Tortura pot presentar-se quan vulgui al centre amb seu a Catalunya (CIE, presons o comissaries) sense avisar, van comunicar-ho ahir al ministre de l'Interior i a la delegada del Govern, que ja va desautoritzar anit l'entrada del Síndic i el seu equip. Aquest matí s'han trobat amb la mateixa negativa, el que segons Rafel Ribó suposa un incompliment de la legalitat: "És impropi d'un sistema democràtic i afecta plenament al valor de les lleis que fa el Govern de Catalunya. Per part del Govern espanyol s'està incomplint la legalitat".

Per l'ex fiscal, Jose Maria Mena, que acompanyava la comitiva tot plegat es deu als recels del govern espanyol cap a les institucions catalanes: "És un conflicte institucional. Dubto que estigui tan malament com perquè no ens deixin entrar".

Ribó manté que al CIE de la Zona Franca hi pot haver possibles maltractaments i altres irregularitats en el servei de traducció, d'assessorament legal, denuncia un sistema mèdic d'urgències i d'infermeria insuficient i la manca de transparència del que passa a l'interior del CIE.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00