Sociedad | Actualidad

Puig avisa que els Mossos actuaran contra la plantació de marihuana de Rasquera

El conseller d'Interior recorda que el referèndum no altera les lleis i que, si el projecte es posa en marxa, serà a la justícia a qui li toqui decidir si és o no legal

Una planta de marihuana(ACN)

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha alertat aquest dimecres, després de conèixer el resultat del referèndum que l'Ajuntament de Rasquera va celebrar ahir per conèixer si els veïns volien la plantació de cànnabis al municipi, que la consulta "no canvia res des del punt de vista policial". Així, Puig ha advertit que "si la plantació es materialitza", els Mossos d'Esquadra actuaran sense dubtar-ho. I és que el conseller té clar que el resultat d'un referèndum no té cap efecte modificador sobre el que ha de fer la policia ni sobre el codi penal, ai això, per ell, és raó més que suficient per mantenir la postura que ja havia manifestat abans que Rasquera convoqués la consulta.

Puig diu que respecta la decisió dels ciutadans de la Rasquera d'aprovar la plantació de cànnabis però recorda que la llei és la que és i, que per tant, si el Mossos detecten les plantes de marihuana, ho hauran de posar en mans de la fiscalia. Segons Puig, és a la justícia a qui li pertoca decidir si això és o no legal. "Si a qualsevol municipi de Catalunya, els Mossos d'Esquadra descobreixen una plantació de cànnabis, hauran d'aixecar acta, posar-la a disposició de la fiscalia, i serà ella qui decidirà si és o no constitutiu de delicte. Per tant, des d'una perspectiva policial és evident que aquest referèndum no ha alterat el codi penal", ha dit.

Más información

El conseller recorda que no es pot actuar de forma preventiva i que, per tant, ni els Mossos ni la conselleria d'Interior faran res fins que la plantació sigui una realitat. Recordem que el 56% dels veïns va votar si a la marihuana.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00