Economía y negocios | Actualidad

Montoro diu que en 2 setmanes es farà la retallada de 10.000 milions en sanitat i educació

El ministre d'Hisenda és partidari que el nivell de renda determini el preu dels medicaments. Els socialistes parlen de desmantellament de l'Estat del Benestar i per avui s'espera una resposta contundent de la Generalitat.

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro(ACN)

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha concretat aquest dimarts que d'aquí a dues setmanes estarà a punt la "reforma estructurada i contrastada amb les comunitats autònomes" per retallar 10.000 milions en sanitat i educació, encara que també ha afegit que està "bastant feta la plasmació dels canvis".

Más información

En una entrevista a RNE, el ministre ha dit que aquesta mesura, anunciada ahir dilluns, estava prevista "passés el que passés amb la prima de risc". Ha avançat que es retallarà per la despesa i s'evitaran abusos. Al seu parer, les reformes són "ambicioses" i tindran conseqüències en els pressupostos de totes les comunitats autònomes i ajuntaments.

A banda, en uns termes semblants als que ahir va fer servir Luis de Guindos, el ministre s'ha mostrat partidari que el nivell de renda determini el que cada ciutadà paga pels medicaments, i també ha apostat per redefinir la cartera bàsica de serveis sanitaris amb l'objectiu d'evitar l'"abús". Actualment, els ciutadans paguen un 40% del cost del medicament independentment dels seus ingressos.

Cristóbal Montoro concreta d'aquesta manera l'anunci fet per sorpresa per Mariano Rajoy amb una nota de premsa. Un anunci quer ha caigut molt malament a Catalunya.

Ja fa mesos que la Generalitat aplica retallades (moltes de les quals en l'àmbit de la Sanitat) i, ara, les tisorades del Gabinet Rajoy són com un càstig doble. Els socialistes catalans parlen de desmantellament de l'Estat del Benestar.

Per avui s'espera una resposta contundent de la Generalitat, després de la reunió setmanal del Consell Executiu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00