Sociedad | Actualidad

Mas aposta perquè Catalunya tingui els mateixos poders que un Estat

El President adverteix que si no s'aconsegueix el pacte fiscal, crearà igualment una Hisenda pròpia per Catalunya

Convergència Democràtica tanca el seu 16è Congrés, que serà recordat com el congrés de l'Estat Propi. Un gir, un punt d'inflexió en les aspiracions nacionalistes que asseguren des de la direcció que és irrenunciable.

Convergencia abraça més que mai l'independentisme i ara va de debó. Aquesta és la tesi, el missatge, que els dirigents de Convergència han volgut traslladar en aquest 16è Congrés, que serà recordat com el congrés en el que els nacionalistes assumeixen per primer cop com a horitzó l'Estat propi.

Más información

Una tesi defensada per la direcció després de cedir a les pressions de les bases del partit, i defensada també a la cloenda del congrés pel propi President Artur Mas, el qual assegura que no busca confrontació, però adverteix que Catalunya es farà valer, no ens "esborraran", diu el President.

Convergència que malgrat tot, surt d'aquest congrés refermant-se que ha de ser el partit de la majoria dels catalans. Diu el President Mas que aquesta és la seva vocació i que no l'han de perdre mai. Segons el nou Secretari General, Oriol Pujol, en el que ha de treballar CDC és en aconseguir que el sobiranisme sigui l'opció majoritària.

Constata Convergència que el projecte compartit amb la resta de l'Estat no és viable, però no es marca més calendaris, més enllà de fixar el pacte fiscal com la primera estació d'aquesta transició nacional, un pacte fiscal que segons els nacionalista és imprescindible per poder sortir de la crisi.

I sobre el pacte fiscal, Artur Mas va desvetllar ahir quin és el pla B per si falla la negociació amb Rajoy: tirar pel dret i crear la pròpia hisenda pública catalana.

Nou element de pressió abans de negociar al Parlament i amb la Moncloa el Pacte Fiscal. Si fins ara sabíem que CiU contempla fer una consulta sobre el Concert Econòmic, des d'ara sabem que si no surten bé les coses a Madrid, el Govern català crearà una Hisenda Catalana, és a dir, planteja recaptar igualment els impostos dels catalans.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00