Sociedad | Actualidad

Interior desvincula la detenció de l'encarregada de l'Associació Cannàbica del projecte de Rasquera

La detenció ha quoincidit en el temps amb les darreres declaracions del Fiscal de Tarragona, que posaven en dubte la legalitat del projecte del municipi de Rasquera. La detinguda ha sortit en llibertat amb càrrecs

A la dona la van detenir ahir a la tarda, en el marc d'una investigació d'un jutge de Barcelona que, segons fonts properes al cas, va al darrere de l'Associació perquè sospita que podria servir de cortina de fum per amagar darrera de l'autoconsum una autèntica plataforma de tràfic de droga. Segons aquestes mateixies fonts, tant al darrera s'hi va, que a una de les persones investigades se la vincula amb diversos comptes en paradisos fiscals que es podrien estar utilitzant per blanquejar els diners d'aquesta droga.

Segons fonts del departament d'Interior, la investigació arranca de molt més enrera que el projecte de la plantació de marihuana a Rasquera que impulsa la plataforma i està en marxa almenys des del febrer del 2011. De fet, el departament d'Interior insisteix que el ritme de les accions qui el marca és la investigació i no l'actuació policial i per tant, atribueix a la casualitat que la detenció s'hagi produït el mateix dia, ahir, que el fiscal de Tarragona va posar en dubte la legalitat del projecte.

Más información

Els Mossos van registrar la seu de l'Associació a Barcelona, van intervenir 1.3 quilos de marihuana valorats en gairebé 6.000 euros i diversos instruments relacionats amb la manipulació de la droga, a més de 2.000 euros. A més de la detenció de l'encarregada, que ja ha quedat en llibertat amb càrrecs, es va imputar quatre treballadors més.

Fonts d'Interior asseguren que per ordre del jutge ja fa temps que investiguen l'associació i que han localitzat persones que no són socies de l'entitat però que hi podrien accedir per comprar droga. De fet, arran de les diferents vigilàncies que van propiciar les queixes dels veïns, els Mossos van arribar a identificar una persona que sortia amb una bossa carregada de marihuana que superava, en molt, les quantitats d'autoconsum previstes.

Pel que fa al projecte de la plantació de Rasquera, aquestes mateixes fonts a d'Interior asseguren que qui s'ha de pronunciar sobre la legalitat o no de tirar-la endavant és la fiscalia i el jutge i que en tot cas, si s'arriba a fer, la única cosa que podran fer els Mossos és aixecar acta per posar-la en mans de la justícia, però en cap cas, detenir ningú ni destrossar les hectàrees plantades.

Mentres, l'alcalde de Rasquera, Bernat Pellissa, no té tant clar que la detenció hagi coincidit per casualitat amb la polèmica sobre la plantació de Rasquera i assegura que "hi ha molta pressió de totes bandes entorn el projecte".

El comentari d'Antoni Puigverd al programa El Balcó

04:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20120323csrcsrsoc_5.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00