Sociedad | Actualidad

El Govern tomba l'iniciativa legislativa popular per recuperar la sisena hora

L'havia presentat la FAPAC amb el suport de 12.000 firmes però el govern considera que suposaria incrementar els pressupostos d'enguany i l'ha aturat

El govern de la Generalitat ha tombat l'iniciativa legislativa popular presentada per la Federació d'AMPES de Catalunya, la FAPAC, per recuperar la sisena hora a totes les escoles públiques. Ara mateix, des de l'entrada de CiU al govern, només fan la sisena hora els alumnes amb necessitats específiques.

Más información

Després d'analitzar el contingut d'aquesta iniciativa legislativa popular, el govern ha decidit aturar-la perquè suposaria un increment de la despesa pressupostaria per aquest any. En dos mesos la FAPAC, que agrupa més de 2.000 AMPES d'arreu de Catalunya, havia recollit 12.000 signatures per introduir de nou la sisena hora a totes les escoles públiques. Alex Castillo, vicepresident de la FAPAC, assegura que "quan la van presentar encara no estaven fets els pressupostos i que, per tant, el govern l'hauria d'haver tingut en compte a l'hora de fer-los".

La FAPAC no llença la tovallola. Diu Castillo que continuaran amb la recollida de firmes i estudiaran noves mesures per recuperar la sisena hora. El govern d'Artur Mas, recordem-ho, la va suprimir a totes les escoles públiques reservant-la només pels alumnes amb necessitats especials. Una decisió que no va ser gens ben rebuda per la Federació d'AMPES ja que, assegura, augmenta les desigualtats entre escola pública i concertada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00