Sociedad | Actualidad

La Síndica de Greuges de Barcelona investigarà la prohibició de la prostitució al carrer

La Defensora ciutadana analitzarà si prohibir la prostitució a la ciutat atempta o no contra els drets de les dones, i vol saber per quin motiu ara queda vetada la presència de prostitutes al carrer, si resulta que els últims dos anys gairebé no hi han hagut queixes sobre aquest tema. Paral·lel a aquest expedient, s'han aixecat diverses veus contràries a la prohibició, considerant que no és la manera de resoldre el problema.

(ACN)

La Síndica vol saber els arguments del govern per defensar aquesta prohibició, amb la qual es deixa d'avisar prostitutes i clients per aplicar directament multes de 300 a 3000 euros. Unes sancions que l'associació GENERA (de defensa dels drets de les dones) defineix com a "violència institucional", perquè es castiguen moltes dones que es prostitueixen per obligació, bé sigui sota el domini d'un proxeneta o per necessitats econòmiques.

Clarissa Velocci, portaveu de l'associació, creu que el canvi a l'ordenança és una nova mesura "de cara a la galeria. És una qüestió populista que no té en compte els drets de les persones". "Si aquesta és la Barcelona dels drets humans, tenim un problema", ha dit.

Más información

Per defensar aquests drets humans i socials, GENERA demana que Generalitat encapçali un debat ciutadà per definir una llei a nivell de Catalunya, enlloc d'esperar a una regulació estatal.

D'altra banda, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona demana que les institucions ataquin l'entorn delicitiu que envolta les prostitutes enlloc de sancionar-les.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00