Sociedad | Actualidad

Barcelona prohibeix la prostitució a tots els carrers de la ciutat

Els grups municipals del PP i Convergència i Unió han aprovat una proposició que endureix l'actual ordenança de civisme, malgrat que ho desaconsella un informe dels Serveis a la prevenció del propi Ajuntament.

Populars i nacionalistes defensen el veto total a la prostitució al carrer mentre la resta de partits creuen que aquesta no és la solució

Más información

El Partit Popular vol atacar d'arrel la presència de prostitutes i clients al carrer. S'han acabat els avisos que fins ara els feia la Guàrdia Urbana, i a partir de l'estiu la policia aplicarà multes de 300 a 3000 euros. Les penes més cares seran per a casos propers a centres educatius i per a aquells en què es practiqui sexe al carrer. S'endureix així l'ordenança de civisme que l'Ajuntament va aprovar fa sis anys, que el PP creu que ha fracassat. Àngels Esteller ha defensat la proposta dient que "ara s'estan permetent moltes zones de tolerància a la via pública que fan que a Barcelona s'intensifiqui el problema de la prostitució".

Des del govern, Convergència i Unió remarca que dóna suport a la prohibició, però amb intenció de fer-hi al·legacions que penalitzin sobretot els clients, més que no pas les prostitutes.

La resta de grups (PSC, Iniciativa Verds i Units per Barcelona) coincideixen que aquest problema degrada la imatge de Barcelona, genera conflictes i vulnera la dignitat de les dones, però demanen una regulació a nivell estatal. La socialista Assumpta Escarp creu que la prostitució s'ha d'abolir amb una llei que reguli, no que prohibeixi. "L'ordenança de civisme no es mareix arreglos a pedaços, sinó esperar la llei i que Barcelona hi pugui aportar la seva experiència en la gestió de la prostitucio al carrer", ha dit.

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FABV) també s'ha mostrat contrària a la reforma proposada pels grups municipals de CiU i PP. La portaveu de l'entitat, Silvianne Dahan, "el problema no són les dones que exerveixen la prostitució. El problema real és la pobresa, la necessitat de diners, el proxenetisme, en definitiva, l'entorn en el que viuen".

Aquesta modificació de l'ordenança haurà de passar un període de 30 dies d'exposició pública i l'haurà d'aprovar el ple. L'Ajuntament preveu començar a multar prostitutes i clients a partir de l'estiu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00