Economía y negocios | Actualidad

UGT tem una segona onada d'acomiadaments a les empreses públiques catalanes

Gisa seria la primera, però a l'Incasol i a l'Agència Catalana de l'Aigua és on hi hauria més treballadors afectats

(ACN)

A més, d'altres empreses públiques estan patint acomiadaments individuals de manera pràcticament permanent des de l'inici dels ajustaments del Govern d'Artur Mas

Más información

Gisa ja va dur a terme un Expedient de Regulació l'any passat que va provocar la sortida de l'empresa de 45 treballadors. Van ser menys dels 70 que pretenia acomiadar en un primer moment la direcció però ara, amb el nou marc laboral vigent, podria comportar l'acomiadament de les 25 persones que van salvar el lloc de treball el 2011 i fins i tot algunes més. En el cas de l'Incasol i de l'Agència Catalana de l'Aigua, la UGT preveu xifres força més importants. Esteve Sánchez, del sector de funció pública de la UGT, parla de desmantellament de les empreses, mitjançant una barreja de fusions i acomiadaments col.lectius.

Aquests acomiadaments a les empreses públiques podrien fer quadrar els comptes dels Pressupostos d'enguany. El Govern contemplava una reducció del 10 per cent de la despesa a la massa salarial dels treballadors públics. Un 5 per cent es reduïrà amb la rebaixa de sous i el 5 per cent restant sortiria de l'ajustament de plantilles. D'aquest desmantellament d'empreses públiques, segons UGT, només es pot deduïr que el Govern vol portar la feina que desenvolupen al sector privat.

De moment, ni la Conselleria de Governació, ni les empreses reconeixen que hi hagi plans concrets per retallar plantilles. L'agència catalana de l'aigua sí que admet que està elaborant una auditoria externa que ha de determinar quina és la dimensió adequada de la plantilla.

Segons UGT, al marge de les empreses on s'aplicaran Expedients, n'hi ha d'altres on s'acomiada personal de manera continuada com l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària o el Memorial Democràtic. UGT destaca que, mentre els treballadors estan patint aquesta situació, hi ha directius que cobren més de 100.000 euros anuals.

El comentari de la periodista, Milagros Pérez Oliva

02:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20120316csrcsreco_3.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00