Sociedad | Actualidad

El president del TJSC demana als 44 nous jutges que fomentin l'ús del català

Miguel Ángel Gimeno vol que facin un "esforç especial" tenint en compte que molts vénen de fora de Catalunya

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha demanat un esforç especial als nous jutges que des d'aquest dimarts s'incorporen al servei perquè facin servir el català, especialment aquells que són de fora del territori. Son 44 nous jutges, la majoria destinats a Girona i Barcelona.

Entre els 44 jutges, hi ha 25 dones i 19 homes, dels quals, 17 s'incorporen als jutjats de la demarcació de Barcelona, la mateixa proporció a Girona, 5 a Lleida i 5 més a Tarragona.

Más información

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Angel Gimeno ha insistit en què l'ús del català als jutjats encara està lluny del que seria desitjable i per això ha fet aquesta crida als nous jutges, especialment als que vénen de fora. "Essent conscient que veniu d'altres terres i dels dificultats que podeu tenir, us demano un esforç especial i estic segur que la societat catalana ho sabrà reconèixer i agrair", ha dit Gimeno.

El president del TSJC també insisteix que sovint són els mateixos usuaris els que són reticents a fer-lo servir. Per això, Gimeno demana als jutges que fomentin el seu ús.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00