Deportes

Barça i Mossos, molt a prop de tancar un acord per impulsar la grada d'animació

Les 70 persones vetades per la policia s'incorporaran gradualment a aquesta grada, que s'ubicarà al Gol Nord de l'estadi i que serà per unes 1.400 integrants. No es materialitzarà fins la temporada vinent.

L'acord està pràcticament tancat i queda pendent d'una reunió que es produirà en els propers dies i a la que assistirà el conseller d'Interior Felip Puig. Precisament, problemes d'agenda del conseller són els que han fet que no hi hagi hagut ja aquesta trobada.

La grada jove es crearà de manera gradual. Els Mossos d'Esquadra tenen una llista definitiva de 69 persones amb antecedents (des de lleus a greus- o considerades problemàtiques, entre elles per exemple, integrants dels Boixos Nois). Inicialment, la policia autonòmica era contrària a què aquesta gent pogués formar part del projecte, però s'ha arribat a una proposta que satisfà bastant als Mossos.

Es tracta que aquesta setantena de persones vetades pels Mossos, s'incorporin progressivament a la Grada Jove. La proposta la fa arribar el Consell que els impulsors de la Grada Jove han creat, que són 10 persones que han dut a terme les negociacions internament, com a representants dels diferents grups d'animació que hi ha al Camp Nou.

La proposta és que en tres anys, de manera esglaonada, aquestes 69 persones vetades pels Mossos puguin entrar a formar part de la grada d'animació. El primer any, 25. El segon 25 més. El tercer any, la resta, els considerats potencialment més problemàtics. S'anirà avançant, sota supervisió dels Mossos, sempre i quan, hi hagi les condicions de seguretat oportunes i no hi hagi incidents. En cas contrari, s'aturarà.

El Barça va rebre aquesta proposta dels impulsors de la Grada Jove per traslladar-la als Mossos, però el redactat final s'ha fet des de l'àrea social del club. I, precisament, des del club, neguen que sigui una cosa de tres anys. Admeten que serà gradual, però no volen parlar de terminis ja establerts.

D'altra banda, la proposta inclou que inicialment els 10 membres que formen part d'aquest Consell, puguin entrar a formar part de la Grada Jove des del primer moment. Doncs bé, 8 d'aquests 10 estaven inicialment vetats pels Mossos. Un és Carles Vidal, interlocutor del projecte i uns dels noms que ha generat més debat.

Fa pràcticament un mes, el projecte estava mort. Els impulsors de la grada d'animació estaven cansats d'esperar, sobrepassats per la pressió mediàtica. Estaven a punt de tirar la tovallola, però el fet d'haver renunciat a alguns punts i la insistència del Barça perquè aquest projecte tiri endavant un fet, d'altra banda, que sorprèn molt a la policia autonòmica-, han fet que ara mateix s'estigui a punt de tancar favorablement.

Totes les parts han fet un esforç. Els impulsors, van crear uns estatuts inicialment, on es definien com a grup autònom, o sigui, que s'autogestionaven, que la seva llengua és el català, on es rebutjava la violència i els actes racistes i xenòfobs o, fins i tot, un històric dirigent dels Boixos Nois s'encarregaria de la seguretat interna.

Doncs bé, després dels 7 punts innegociables que els Mossos van plantejar, els impulsors del projecte han hagut de renunciar a moltes d'aquestes coses. Per exemple. El club serà qui gestionarà el funcionament de la Grada d'animació, ells no tindran el control intern, ni tindran un encarregat de seguretat propi. A més a més, el Barça ha deixat clar que no podran viatjar als partits fora de l'estadi com a grup organitzat. Si viatgen, serà a títol individual, cadascú com a aficionat, no pas com a Grada d'animació del Barça.

Cal recordar que es tracta d'un projecte que s'ubicarà al Gol nord i que és per unes 1.400 persones. Com a mínim, si s'arriba a un acord, es tiraria endavant la temporada que ve. No abans. I el control serà exhaustiu, amb totes les persones fitxades pel club i Mossos. De fet, hi haurà un control a través d'empremtes dactilars.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00