Economía y negocios | Actualidad

Les Administracions publiques deuen 900 milions d'euros a les entitats socials catalanes

La Taula del Tercer Sector i la Confederació empresarial demanen al Govern que impulsi, igual que ho fa amb els autònoms i PIMES, linees concretes de finançament per a les entittas socials

(ACN)

Del total del deute que afirmen tenir les ONG i entitats socials catalanes, només la Generalitat deu 700 milons que fan que les entitats tinguin una manca de finançament d'uns cent milions.

Aquets diners són la suma del pagaments pendents de contractes, convenis i, sobretot, subvencions. De fet, el 66% de les subvencios que les Administracions Públiques donen a les entitas socials encara no s'han cobrat.

Aquesta situació ha provocat que algunes entitas amb pocs recursos propis hagin hagut d'aturar els projectes socials que portaven a terme, plantejar expedients de regulació d'ocupació, o fins i tot hagin hagut de tancar. Des de la taula sectorial, la seva presidenta, Angels Guiteras, demana a la Generalitat que els torni els diners que deu, pero també "noves linees de finançament", perquè considera que ara son "més necessàries que mai". Guiteras ha reiterat que " hi ha d'haver prioritats" perquè les demandes socials continuen creixent i no poden deixar de prestar serveis.

La taula sectorial ha presentat un text formal a la Generalitat i al departament d'Economia, però encara no han recbut cap resposta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00