Sociedad | Actualidad

Indignació dels usuaris de la sanitat per la taxa d'un euro per recepta

Els professionals mèdics i farmacèutics no s'oposen radicalment però si demanen que la taxa no s'apliqui de forma lineal sinó tenint en compte el nivell de renda de cada usuari i també la situació especial dels pacients crònics

El Col•legi de Metges de Barcelona celebra que s'hagin prenguin mesures, com l'aplicació d'aquesta taxa, que ajudaran a mantenir la sostenibilitat del sistema sanitari amb la participació de tots els ciutadans. Creuen que és positiu que la mesura s'hagi plantejat al Parlament i no com a decret, però, això sí, demanen que es concretin excepcions per a les rendes més baixes i els pacients amb necessitats especials.

Els farmacèutics, que seran els encarregats d'aplicar directament la taxa als ciutadans, mantenen la prudència abans que no es concreti més bé la mesura. En principi hi estan d'acord però avisen que estaran en contra de tot allò que posi en perill l'accessibilitat del sistema sanitari.

Más información

Els que s'hi oposen, són els usuaris, que alerten que aquesta taxa que, de moment no té excepcions, pot fer que alguns no puguin accedir als tractaments adequats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00