Sociedad | Actualidad

Més de 100 dones en règim d'esclavitud a 37 bordells

La màfia xinesa desarticulada pels Mossos a Barcelona controlava 37 bordells i durant un any i mig ha explotat un centenar de noies. Els proxenetes, liderats per un empresari afincat a Santa Coloma de Gramenet, tenien esclavitzades a les víctimes, a qui obligaven a fer 8 serveis sexuals seguits.

Dues de les dones que eren obligades a prostituir-se i que han estat alliberades pels Mossos d'Esquadra(MOSSOS D'ESQUADRA)

A banda de la prostitució, la xarxa es dedicava a falsificar passaports amb còpies perfectes que aconseguien burlar els estrictes controls d'entrada a països com Estats Units. A més, darrerament, havien començat a extorquir altres compatriotes xinesos.

El cop contra aquesta màfia s'ha començat a notar a les pàgines de contactes dels diaris on els anuncis de bordells xinesos han caigut en picat. No en va, aquesta organització controlava el 40 per cent dels pisos on s'exerceix la prostitució a Barcelona. Captaven les noies al seu país d'origen amb les típiques falses promeses de feina, les portaven via Istambul i des d'allà cap a Grècia, altres països europeus i fins a Catalunya. Només de posar els peus aquí passaven a deure 20.000 euros als proxenetes que havien de saldar amb condicions d'esclavitud.

Más información

Durant els escorcolls als pisos, els mossos han trobat també grans quantitats de pastilles avortives. Durant la investigació han descobert que en alguns casos les noies havien d'exercir la prostitució sense preservatiu. El cas més tràgic és el d'una noia que es va suïcidar després de saber que havia contret la sida. Són els detalls més terribles d'una màfia que tenia com a cap de serp un empresari de Santa Coloma de Gramenet, propietari de diverses botigues i que passava desapercebut, igual com la resta de detinguts, que duien una vida sense luxes.

La policia ha alliberat 30 noies, a qui ha ofert la possibilitat d'anar a un centre d'acollida, així aïllar-les d'aquest entorn, guanyar-se la seva confiança i aconseguir que denunciin. De moment, només ho han fet 4. La triada no es dedicava només a la prostitució, també a falsificar passaports americans, canadencs o australians, a doblar targetes de crèdit i traficar amb droga. La unitat central de tràfic d'éssers humans va començar a investigar aquesta triada fa un any i mig. Ha detingut 38 persones i 33 ja han ingressat a la presó.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00