Sociedad | Actualidad

Un estiu ben estrany pel canvi climàtic?

El darrer mes de juliol ha estat el més fred des de l'any 97, una dada que contrasta amb els mesos de juny i agost, que han estat més càlids del que és habitual. Són dades de l'Agència Estatal de Meteorologia, que també constata que, mentre juliol va ser un mes especialment humit, durant l'agost pràcticament no ha plogut. Els experts creuen que aquests contrastos tan forts podrien ser un dels efectes del canvi climàtic.

Un termòmetre de carrer marca 40 graus(CADENA SER)

Un termòmetre de carrer marca 40 graus

Durant els tres mesos d'estiu s'han registrat temperatures 0'3 graus per sobre de la mitja, tot i que amb diferències importants segons els mesos que mirem. Així doncs, juliol va registrar valors tèrmics 0'9 graus per sota del que és habitual, una xifra compensada pel mes d'agost, on els termòmetres es van quedar, de mitja, 1'2 graus per sobre. Pel que fa juny, ha estat un mes càlid, però no excessivament i ha superat en 0'6 graus els valors mitjans. Tot i que encara calen més anys per confirmar-ho, el delegat del govern de l'Agència Estatal de Meteorologia a Catalunya, Antonio Conesa, creu que aquestes temperatures tan variables poden ser una conseqüència del canvi climàtic.

Les precipitacions, que en conjunt cauen un 10% respecte la mitjana, també han variat molt segons els mesos que observem. Així doncs, juliol ha registrat un 63% més de pluges del que és habitual, mentre que l'agost ha estat especialment sec, amb un 79% menys de precipitacions del que es sol registrar durant aquest mes. De fet, a Girona, el mes de juliol ha estat el més plujós des de l'any 71, mentre que l'agost ha estat el mes sec des d'aquell any. D'altra banda, pel que fa la tardor, s'esperen poques diferències respecte els últims anys, és a dir, temperatures suaus amb força precipitacions.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00