Sociedad | Actualidad

Els ecologistes reclamen que no s'exclogui la Vall de Santa Creu dels límits del Parc Natural del Cap de Creus

Els ecologistes han fet una nova acció de protesta al Port de la Selva per reclamar a la Generalitat que la llei òmnibus no exclogui el nucli de la Vall de la Santa Creu dels límits del Parc Natural del Cap de Creus.

L'entitat "Salvem l'Empordà" s'ha sumat a les reivindicacions i considera que el canvi es deu a interessos urbanístics.

Una modificació que , segons els ecologistes, no és per subsanar un error de fa 13 anys, com manté la Generalitat. La portaveu de Salvem l'Empordà, Barbara Schmidt assegura que respon "només a interessos urbanístics". Schmidt creu que si es tira endavant la llei òmnibus i finalment la vall de Santa Creu -un petit nucli de 30 cases- queda desprotegida, "es perdrà l'últim paisatge inalterat de la costa empordanesa". Schmit ha explicat que han presentat al.legacions per frenar les intencions del Govern Mas i no descarta, si cal, recòrrer als tribunals.

I és que aquest és el quart intent, segons els ecologistes, d'excloure la vall de Santa Creu del parc natural del Cap de Creus. Els anterior intents els va frenar la justícia.

La Institució Altempordanesa d'Estudis Naturals i Salvem empordà han enmarcat en un acte simbòlic la imatge del nucli i un ecologista disfressat de fotògraf de principis del segle passat ha fet fotografies a tots els que ho volien.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00