Sociedad | Actualidad

Duran reclama a Zapatero la nova llei d'hisendes locals

El número dos de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, reclama a Zapatero que, abans de plegar, aprovi la nvoa llei d'hisendes locals que reclamen els ajuntaments.

Segons Duran, per un cantó, el govern central escanya als consistoris imposant-los un sostre de despesa i, per l'altre, els exigeix que facin front a nous serveis sense donar-los diners per fer-ho.

Diu el lider d'Unió democràtica de Catalunya que aquesta és l'autèntica assignatura pendent: una nova llei d'hisendes locals que resoldria la situaciò financera precària en què es troben molts ajuntaments. Duran i Lleida lamenta que el PSOE hagi tingut moltes oportunitats per reformar la llei i no ho hagi fet . "No n'hi ha prou amb fixar un sostre d'endeutament dels ajuntaments", assegura el número dos de CiU, "el que ha de fer és garantir més ingressos als ajuntaments, aquesta és l'autèntica assignatura pendent".

Duran i Lleida ha aprofitat la inauguració de l'escola d'estiu del partit, que s'ha fet a S'Agaró també per respondre les critiques que CiU ha rebut en els últims dies per haver donat suport a la reforma de les pensions . El lider d'Unió considera indignant que cada vegada que pacten amb Zapatero els acusin de mercadejar amb els interessos dels catalans. Duran i Lleida ha defensat el seu vot dient que la reforma és "necessària" i assegura que és indecent dir que CiU va rebre la transferència dels hospitals a canvi de donar suport al PSOE . Segons Duran i LLeida això és "lógic ja que Catalunya té les competències en Salut transferides des de fa anys".

Duran i Lleida: "El Govern de l'Estat ha de garantir més ingressos als ajuntaments"

00:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20110702csrcsrcul_10.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00