Sociedad | Actualidad

El Suprem obliga a la Generalitat a indemnitzar un motorista que va quedar paraplègic en xocar contra un guarda-rail

La sentència atribueix un 50 per cent de responsabilitat del sinistre al motorista i un altre 50 per cent a l'administració encarregada de garantir la seguretat de la via, la carretera Tossa de Mar-Blanes. La indemnització fixada és de 319.000 euros.

La supressió dels guarda-rails perillosos és una vella reclamació del col.lectiu de motoristes

El motorista, que circulava per la carretera que va de Tossa de Mar a Blanes, va perdre el control de la moto i va impactar d'esquena contra un dels pals amb els vèrtexs tallants que aguantaven el guarda-rail. A conseqüència de l'accident, el motorista va patir greus lesions que el van deixar paraplègic.

En un primer moment, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va atribuir la responsabilitat de l'accident a l'afectat basant-se en l'atestat dels mossos que va considerar que anava a una velocitat inadequada. El motorista va recórrer la sentència i ara el Tribunal Suprem li ha donat, en part, la raó , considerant que un 50 per cent de responsabilitat és seva i un altre 50 per cent de l'administració encarregada de garantir la seguretat de la via , en aquest cas la Generalitat que haurà de pagar una indemnització de 319 mil euros.

El Suprem considera que l'administració era coneixedora del perill d'aquests guarda-rails ( una vella reclamació dels motoristes) i no els va substituir. L'advocat que ha portat el cas, Sebastiàn Martínez, assegura que la sentència obre la porta a que altres motoristes puguin reclamar per aquest tipus d'accidents i espera que la Generalitat en prengui nota.

Aquest cas va passar fa 11 anys.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00