Sociedad | Actualidad

Els acampats segueixen "indignats" amb Puig

Centenars de persones es manifesten fins a la seu d'Interior per reclamar la dimissió del conseller després de les contundents càrregues del passat 27 de maig a Plaça Catalunya

Diversos centenars de "indignats" s'han congregat aquest dissabte a la tarda davant la seu del Departament d'Interior a Barcelona per protestar per la càrrega policial del passat dia 27 de maig a la plaça Catalunya i exigir la dimissió del conseller Felip Puig als crits de "Puig dimissió, Puig a la presó ".

La manifestació ha sortit de la plaça Catalunya, on acampen encara els "indignats", i ha arribat al Departament d'Interior cap a les 19:30 hores després de recórrer la Gran Via pel mig de la calçada, tallant el trànsit en aquesta cèntrica artèria barcelonina .

Más información

Una vegada que han arribat davant la seu d'Interior, a la confluència del Passeig de Sant Joan amb el carrer Diputació, els manifestants han iniciat una sorollosa protesta, fent sonar repetidament cassoles i xiulets.

En una de les pancartes que exhibien resava el lema "Neteges Puig, especialista en places", en al.lusió a "l'operació de neteja" que, segons els Mossos, hauria justificat la seva intervenció a la plaça Catalunya el passat dia 27 i que va derivar en unes càrregues policials que van acabar amb 121 ferits, la majoria lleus.

En una altra de les pancartes, el conseller Puig apareix dibuixat amb un bat de beisbol sobre l'espatlla i el lema: "ho tornaria a fer".

Durant l'acte, s'ha llegit un manifest signat per 40 entitats i associacions veïnals de Barcelona que consideren que la càrrega policial va ser "injustificada, absurda i desproporcionada", i demanen responsabilitats per la intervenció policial.

Les entitats denuncien així mateix que els agents ocultaren el seu número identificatiu deliberadament sota el armilla "antitrauma" i exigeixen que es compleixi l'ordre del Departament d'Interior que els obliga a portar aquest número o "tip" en un lloc visible.

Al voltant de la seu del Departament d'Interior dels Mossos han col.locat tanques que impedeixen acostar-se al recinte, que ha estat custodiat així mateix per una vintena d'agents antiavalots i diverses furgonetes de la Brigada Mòbil de la Policia Catalana.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00