Sociedad | Actualidad

Brutal agressió a un Mosso a les garjoles de Les Corts

Un detingut mossega un agent, li intenta treure els ulls i arrencar-li els testicles. Interior investiga l'agressió. Els sindicats diuen que el Mosso no va reaccionar per por a les càmeres de control

En la seva envestida per fugir, l'arrestat també va clavar una puntada de peu a una companya de l'agent. Segons els sindicats el policia ha declarat que no va ser més contundent a l'hora de defensar-se per por: però no pas per l'agressor, sinó perquè el van cohibir les càmeres que hi ha instal.lades a la zona

Nou incident violent a les garjoles de la Comissaria de les Corts, a Barcelona.

Más información

Un Mosso d'Esquadra destinat a aquestes dependències està de baixa després de ser brutalment atacat per un detingut mentre el conduïa a la cel·la.Segons relata, el va mossegar, li va intentar treure els ulls i després va provar d'arrencar-li els testicles. En la seva envestida per fugir, l'arrestat també va clavar una puntada de peu a una companya de l'agent. Segons el sindicat CCOO el policia ha declarat que no va ser més contundent a l'hora de defensar-se per por: però no pas per por a l'agressor, sinó perquè el van cohibir les càmeres que hi ha instal·lades a la zona.

L'agent està de baixa amb una capsul·litis genital i altres ferides lleus. A més a més, conviu amb la incertesa de si el pres, que pateix Hepatitis B, amb la mossegada li va encomanar aquesta malaltia. Una analítica ho desvetllarà d'aquí uns mesos.

L'havien detingut per agredir un altre policia

L'atac va passar el passat 7 de maig a la Cova, o a l'Infern, tal com es coneix en l'argot policial la zona de custódia i garjoles de la comissaria central dels Mossos a Barcelona. Els agents, un home i una dona, conduïen el detingut sense les manilles per tancar-lo. L'havien arrestat per un delicte d'atemptat a l'autoritat, després d'agredir un agent de la Guàrdia Urbana. De sobte, segons la versió del policia, l'arrestat es va girar i es va llençar sobre els agents per deixar-los fora de combat i fugir. El Mosso no hauria estat més contundent a l'hora de defensar-se per por a fer mal al detingut i que això ho registrés una càmera. Comissions Obreres ja ha adreçat una carta als responsables d'Interior perquè ho investiguin.

Les càmeres les va fer instal·lar l'exconseller Joan Saura fa tres anys per poder controlar tot el procés de custòdia i trasllat dels detinguts: perquè els Mossos es poguessin defensar en cas d'una falsa denúncia d'un arrestat, però també per prevenir possibles maltractaments dels policies als delinqüents.

Els sindicats volen que Interior faci públiques les imatges de l'agressió i demanen que es personi com a acusació particular en el cas. Diuen que incidents com aquest són el pa de cada dia en aquestes garjoles i demanen que els agents puguin disposar de pistoles de descàrregues elèctriques, les tàser, per defensar-se.

Antoni Castejón, portaveu del sindicat dels mossos SME CCOO, detalla l'agressió

00:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20110519csrcsrsoc_5.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00