Sociedad | Actualidad

1 de cada 3 dones maltractades a Barcelona el 2010 tenia estudis superiors

Els Equips d'Atenció a la Dona van atendre l'any passat 1.220 dones per maltractaments, un 10% més que el 2009

El 30% de les dones que van atendre els Equips d'Atenció a la Dona de l'Ajuntament de Barcelona el 2010 tenia un nivell d'estudis de batxillerat, cicles formatius o universitaris i si s'amplia l'aspectre, el 67,2% tenien els estudis obligatoris. Segons el consistori, això trenca un dels grans tòpics de la violència masclista i demostra que aquesta xacra afectat tots els nivells socials, educatius i econòmics de la societat barcelonina.

L'any passat, els Equips d'Atenció a la Dona van atendre 1.220 dones, un 10% més que el 2009. Aquests equips estan especialitzats en violència masclista. I des del consistori diuen que això és només la punta de l'iceberg, allò que poden detectar. En aquest sentit, asseguren que un altre servei, els Punts d'Informació i Atenció a les Dones, han ajudat molt a la detecció perquè darrera de moltes consultes jurídiques, s'ha demostrat que hi havia algun tipus de maltractament.

Un dels efectes més greus en els maltractaments són els dels infants. L'any passat es van tractar 129 menors i 82 mares. En aquest sentit, gairebé el 40% dels menors han patit maltractament psicològic i 1 de cada 3, han estat víctimes d'agressions físiques directes. Alguns (set), fins i tot, abusos sexuals.

Pel que fa als programes de promoció de les realcions no violentes, l'any passat es van atendre 125 homes i 54 dones parelles o ex parelles, el que suposa un increment del 5,3% respecte el 2009. Des de l'Ajuntament també es fa feina amb els instituts i, en aquest sentit 1.759 alumnes, majoritàriament, d'entre 14 i 15 anys d'Educació Secundària van fer tallers de prevenció de relacions abusives per a adolsecents. El 2010, però ja es van sol·licitar per primera vegada tallers per a nois més joves, d'entre 12 i 13 anys. Això perquè s'ha detectat que hi ha actituts i comportaments que alerten els docents.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00