Sociedad

L'Olleria modifica la seua ordenança reguladora del transit per adaptar-la als patinets

L'increment d'aquest vehicle ha obligat al municipi a posar límits al seu ús

Entrevista a Ramón Vidal. Nova ordenança municipal per al trànsit a L'Olleria

Entrevista a Ramón Vidal. Nova ordenança municipal per al trànsit a L'Olleria

12:38

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1719487739456/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ontinyent

L'Ajuntament de l'Olleria ha aprovat de manera provisional una nova ordenança reguladora del trànsit que substitueix la normativa que fins ara estava vigent la localitat, de l'any 1993. Una de les principals novetats son les restriccions que s'introdueixen per a posar límits a l'ús del patinet elèctric, ja que el gran augment que està tenint el seu ús començava a ser un problema en moltes facetes del dia a dia a la localitat.

L'ordenança municipal, entre altres, prohibeix la circulació dels vehicles mobilitat personal por zones dedicades als vianants, com per exemple les voreres, i també limita la velocitat d'aquests transports a 15 quilòmetres per hora als carrils bici situats junt a les voreres.

Els patinets elèctrics no podran transitar a més de 20 quilòmetres per hora als carrils bici situats en la calçada de la carretera ni carrers residencials. La normativa estableix que, quan els conductores d'aquests vehicles requereixen accedir a voreres o àrees per als vianants, hauran de fer-ho baixant del VMP i caminant fins al seu destí, "actuant als efectes com a vianant". Per als patinets elèctrics s'estableixen les mateixes taxes d'alcohol que per als ciclistes i els vehicles podran ser immobilitzats cas de ser necessari.

Entre altres coses també iguala l'ús dels patinets amb el de les bicicletes en la utilització de casc de seguretat o llums reflectants en cas de ser un moment de baixa visibilitat o sense llum. També hi haurà controls d'alcoholèmia i drogues com en qualsevol altre vehicle i tindran que tenir tots els requisits mínims de seguretat.

Igualment, el reglament cerca fer compatibles les diferents necessitats i usos, de forma equilibrada i equitativa entre les diferents persones usuàries, garantint l'accessibilitat universal i els drets de les persones con mobilitat diversa, prioritzant la utilització de la via pública " funció de la vulnerabilitat de les persones usuàries" i els menors impactes ambientals generats, con tal de garantir "la seguretat i la salut de les persones, la millora de la qualitat de l'aire i la protecció del medi ambient".

Control de soroll a les motos

La regidoria de Seguretat Viària de l’Ajuntament de L’Olleria torna a posar en marxa una campanya de control de soroll de moto.

El treball dels agents serà controlar els sorolls provocats pels tubs d'escapament, que són els que més queixes produeixen entre la ciutadania, pel que reforçaran la vigilància i compliment de l’ordenança.

Miraran que estiguen homologats segons la normativa vigent i, en cas de no ser així, podria donar lloc a una infracció per realitzar una reforma d'importància no autoritzada, per la qual cosa es procediria a tramitar les denúncies per aquests fets i emplaçar al vehicle a passar la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV).

Sobre tots aquests temes ens ha parlat l'alcalde de L'Olleria, Ramón Vidal, en una entrevista que pots escoltar fent clic a la imatge que encapçala la fotografia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00